I tillegg til ambisiøse CO2-utslippsmål, forplikter NIVEA seg til å gjøre det som trengs og kompensere for gjenværende utslipp som ikke kan unngås, gjennom klimaprosjekter. Vårt veiledende prinsipp er å fortsette å måle, redusere og kompensere.
For å utvikle mer miljøvennlige hudpleieprodukter, toalettartikler og skjønnhetsprodukter måler vi produktenes CO2-fotavtrykk, ved å gjennomføre livssyklusanalyser i samarbeid med eksterne eksperter, helt på linje med anerkjente vitenskapelige standarder. Basert på denne kunnskapen velger vi ingredienser og emballasjeløsninger som bidrar til å redusere karbonutslippene våre. Likevel kan ikke CO2-fotavtrykket for et produkt reduseres helt til null, da det alltid vil være noen utslipp som ikke kan unngås.
Det er her NIVEA går lenger enn mange andre, ved å kompensere for de gjenværende CO2-utslippene gjennom klimaprosjekter. Ett eksempel er skogplantingsprosjekter som bidrar til å dempe klimaendringene. Trær tar opp CO2 fra atmosfæren gjennom fotosyntese, og karbonet lagres i biomasse som trestammer, røtter, løv og jord.
Vi velger som regel klimaprosjekter som er godkjente og revideres regelmessig etter internasjonale standarder, som Verified Carbon Standard (VCS) eller Gold Standard. Slik sørger vi for at klimapåvirkningen vår er reell, målbar, stabil og tredjepartsverifisert.
Resultatet av denne strategien er en balanse mellom CO2-utslipp og CO2 som tas opp i naturen. Når NIVEA følger denne tilnærmingen, snakker vi om «klimanøytralisert» i stedet for «klimanøytral» fordi vi vil fremheve at produktene våre ikke er helt klimanøytrale når de forlater produksjonsanleggene. Klimanøytralisering er et resultat av en påfølgende handling som bidrar i kampen mot klimaendringer.